En pen hekk er en fryd for øyet,

men dette kommer ikke av seg selv. Man må trimme hekken regelmessig, og man må starte når hekken er ung. Vi har masse erfaring med hekkeklipp, og utfører arbeidet raskt og effektivt.

Typer hekk
Det finnes mange typer hekker som varierer i størrelse, farge og vedlikeholdsbehov. Du kan selv velge uformelle hekker med planter som vil gi deg vakre blomster og aromaer som lavendel og hortensia, eller mer formelle hekker som gir ly og markerer grenser. Hvis du er ute etter en lav hekk er det best å velge en som er sent voksende, som for eksempel en engelsk eller japansk Box. For en høy hekk, anbefaler vi Thuja. Sørg for å spørre ditt hagesenter for hjelp til å velge riktig hekk som er egnet til ditt miljø.

Trimming
Ved lett beskjæring eller trimming holder hekken seg i form og stimulerer til en sunn tett vekst. Skal du ha en lav hekk, er det viktig å stusse toppen ofte. Da vil hekken fylle seg ut og bli tett og fin. Med en høy hekk, bør du vente til hekken er godt utviklet deretter trimme. Den beste tiden for beskjæring av hekk, er når planten er på det mest aktive, vanligvis våren. Unngå trimming i toppen om sommeren. Løvfellende hekker vil respondere godt til beskjæring om vinteren.


Hvordan få det helt rett?
En avgjørende faktor når du skjærer en hekk er å holde skjæringen rett og konsekvent. En enkel og effektiv måte å oppnå dette på er å bruke en retningslinje. Bare bruk en hyssing strukket mellom to staver som en guide for nøyaktighet. På brede hekker kan du trimme halve bredden fra den ene siden og gjenta fra den andre. Man bør også kutte kantene i en 20 graders vinkel mot toppen, slik at større deler av hekken får nok lys og vann.

Call Now Button